Az első

Jaxx on Fantasy & Gizmo Diamond

(2015. 06. 10.)

Korábban nem voltak tenyésztési ambícióim. Ha nem mutatkozott volna óriási igény Jazz kölykökre, nem is lett volna nálam soha alom. Amikor Jazz még kint volt Írországban, sokan kerestek azzal, hogy Jazz kölyköt szeretnének. Ekkor céltudatos kutatás után, találtam egy nyílt osztályos versenyszukát, akinek több kan testvére is az írországi elithez tartozott, és ő maga is igen eredményes versenyző volt (Greyhound-data formaszám: 119). 

Diamond több távon is megmutatta kiváló képességeit. 550  és 600 yardon is az év egyik legjobb idejét tudta futni Mullingarben. De nyert nyíltosztályos versenyt 750 yardon is.
Később idehaza az Európa bajnokságon második helyezést értünk el vele hosszútávon.

A terv az volt, hogy hasban importálom majd a kölyköket, de Jazz sérülése után mindkettőjüket hazahoztam. A sors fintora, hogy ezután sokat kellett várni a tüzelésre és az alomra…

2015 júniusában születtek meg a kölykök.
Került belőlük Angliába, Ukrajnába és Romániába is.

A legeredményesebb Stemgrove Falcon lett (a Kincsem Parkban Eagle néven fut), aki több versenyt nyert Isaszegen és a Kincsem Parkban is. 2018-ban bejutott a European Derby döntőjébe is!

Az alom másik versenyző kanja, Stemgrove Chilli a Kincsem Parkban egy kifejezetten hosszú győzelmi szériát tudott produkálni.

Kölykök:

Szukák:

Stemgrove Unicum (H)

Stemgrove Westronaut (UA)

Stemgrove Salsa (H)

 

Kanok:

Stemgrove Falcon (H)

Stemgrove Funky (UK)

Stemgrove Chilli (H)

Stemgrove Cayman (RO)

Stemgrove Lucky (H)

Stemgrove Happy (RO)